Eskilstuna i Maj

Hemma och helt slut. Jag, moster och mormor kidnappade med mammis till Eskilstuna, var ju vår julklapp till henne, så ville vi få med vårväder och uteserveringar och sköt upp det till Maj. Stros på stan, öl i solsken, vin och bubbelpoolande. Dans till stängning med mammis och moster. Underbart roligt! (Tack för att ni är så bra!)

I väntan på bilder att sno från mammas facebook, kör jag söndagskväll, älskar att fyran visar Solsidan repriser. Blir tidig kväll, kör en galen jobbvecka denna vecka, uppstart och överlämmningar.
Vattenkanten franm till Clarion Munktell där vi bodde, jättevackert i gamla stan/Munktellstaden.

2011,11

Vilka dagar. Målar mintgrönanaglar innan det är dags att sticka till kvällsjobb om ett par timmar.
För att sammanfatta lite av de gångna veckorna, älskade darling är hemma igen, om än med brustet ben så hemma och mår bra (hjärta!), en kär uppdate med Dimman som ringde i veckan och blir Oslo-bo kommande, jobb och jobb, långpromenad i gamla-uppsala, regn, sol och försök till att bättra på fräknarna i en blåsig Stampark, mycket trevligt 100års kalas för B´s farbror och Sirkku. Och framförallt, avgörande beslut om hur hösten 2011 slutar. Är ju fortfarande lite hemligt, men i sinom tid.
.
Halong Bay. Vietnam.

Häggen

Hemma efter andra jobbdagen denna vecka. Mage, huvud och själ har inte velat min väg, det till trots firar jag fredag med den vackraste killen i världen som sitter i bilen mellan Stockholm på väg upp till Uppsala just nu. Älgfärsbiffar och rödvinsås, bland det bästa i denna värld.
Jag ser att våren brytit sig ut ordentligt under de dagar jag legat med fördragna persienner, till och med syreénerna runt hörnet har knoppat i lila.
Aldeless utanför min port står den här magiska Häggen, i full blom. Och jag har haft klädkammarsfönstret och sovrumsfönstren öppna för att vinden ska ta med den där ljuvliga doften in i sovrummet. Har ni kännt den?, en tidig morgon eller sen kväll cyklandes till och från jobbet, mot stan för häng på Åkanten eller med en flaska rosé klirrandes i cykelkorgen för balkong-vin hos en kär vän, har ni känt den vet ni vad jag menar. De två bästa veckorna på året, när häggen blommar. Den ljuvligste av dofter, den och doften strax under B´s hals, precis i gropen vid nyckelbenet.
.
.

Maj

Frukost dejtade i vårsol på balkongen med bästa mammis, vi cyklade ned till lördags-lopisen på Vaksala torg men vi blev båda blev utan fynd idag.
Tillbringat eftermiddagstimmar med darling (hjärta), bläddrat i tidningar, ätit falu-korv och ställt hundra frågor om hennes ben. Läk snabbt!
Nu hemma. Och istället för middag på Lingon som var lite av en ursprungsplan, har jag avböjt och tillbringar min lördagskväll här. Äter Frökuse med Fransk aprikosmarmelad till middag isället.  Planerar att komma ikapp med bloggläsande, facebooks-updates och sappa mellan alla kanaler på TVn ikväll, nödvändiga nyttigheter. Andas. Tänka. Vara.
Mitt bästa fynd någonsin, Öronlapps fåtöljen för några ynka hundralappar.

Valborg 2011

Vilket Valborg det blev, tillslut. Nu, idag, en vecka senare,  och med vetskap om att det löser sig, andas jag ut, pustar och tackar min lyckliga stjärna över att allt är väl, fyllt med kärlek.
Som de flesta säkert känner till. Valborg heligt för uppsalabor. Överlycklig att få fira detta års Valborg, med tanke på att 2012 inte firas här, med vackraste vänner och skratt. Vilken morgon, vilken dag och vilken kväll! Och, Åh, så roligt vi hade!
Champangefrukost på mitt tak, i väntan på PlåtNiklas.
Vackraste B.
Älskade vänner.
Latar oss i solen.
Ekonomikum, mer sprängfyllt än vanligt.
På en filt, någonstans mitt i myllret.

RSS 2.0