Kvalborg

Diskat undan och fejat klart inför Kval-ochValborg till helgen.
Kvalar in våren med darling som hämtar upp mig från jobbet för AW i solen imorgon em, sen ska det fixas picknic och jordigagubbar för lördagens festligheter i Ekonomikum, och så kommer finfrämmand, B och Bs lillebror mot kvällen.  Ett par timmar kvar, så får man kalla våren, vår på riktigt.
Nästan vår för ett par helger sen, när vi invigde grillen i utanför Mariefred i Stugan.

Sommarplaner

Äntligen är semesterveckorna satta med jobbet. Blir en fin vecka med B och en med Darling, Leksand sommarland står högt på listan.
Älskar att man börjar fylla kalendern med alla sommaplaner. Årets kräftskiva hos hamp i augusti och födelsedagsgrill utanför mig är redan check. Förra veckan dök finaste inbjudningen ned i brevlådan, rosa och allt!

Snart Maj

Hemma i Uppsala. Efter andra halvan av påskhelgen i Stockholm.
Påskmiddag & fint 25års firande på Påskafton med B´s familj, sol, gräsmattor och blå himmel. Vår, vår vår!
Påsdagen hängde vi i varsin solstol på verandan till Villa Gul vid vattnet efter Söderbron från Årsta.

Vackraste killen i världen.
Sånna här blommiga plast-solstolar, underbart att slöa bort en eftermiddag i.
Fick i oss varsinn Bea Lovers från Pizza Hut, Medborgarpl. innan vi promenerade hemåt, efterätt blev jordgubbs-youghurt glass från sevenelevan på Gullmars.

Långfredag

Njuter, njuter, njuter av ledig långfredag.
Bakade citron-kaka i fina ros kakformen och bjöd darling på frika (frukost/fika). Alldeles geggig och fin blev den i mitten.
Darling hade med sig ett påsk-ägg med rosé! Hon är så fin hon. Korkas till champangefrukost och jordgubbar på valborg. Älskar de här påskäggen med guld på. Gärna ska de vara rosa eller lila. Skulle vilja ha dem framme året om, som burkar eller godisskålar. 
Sen latade vi bort några timmar med påskmust och kaffe på mitt tak. Ser ni så blå himmlen är?
Och sen latar jag bort ännu fler timmar i örpnlapps-fåtöljen och fotpallen som jag drog fram till balkongen. I bara shorts och linne!
Och det planeras inte många knop i kväll ändå, ska laga svamp-tortellini till middag, det bästa jag vet i pastaväg, spagetti är bara långt och tråkigt. Se klart inspelade finalen av Sveriges Mästerkock och äta färgade skum-ägg från lila-påskägget framför Satc-filmen.
Glad Långfredag vänner!

Skosamlarn

Börjat jobba mig igenom invigningen av alla öppna skor i garderoben. Hur trött är jag inte på svarta boots och stövlar? IDag blir det vårlack och vårskor. Äntligen(!!!) Pumps igen! 11cm, röda med rundad tå, köpta i London för 1,5 år sen.


Påskgummor

Firar in skärtorsdag med mina nya påskliljor och andra koppen kaffe.
Laddar för kvällsjobb, och infirande av långhelg med grillning hos Hamp efter det.
Har ej blom-fetisch, märker dock att alla inlägg sen start har någon form av fotad blomma. Kan bara inte hjälpa det, gult, vitt och lila runtomkring gör mig vansinnigt glad.
Påskliljor i mitt vardagsrum.

Grillpremiär

Startade morgonen med med en timma runt årstafältet. I bilder.

Jag vill fota vårblommor i all oändlighet. Spritter som lite extra i kroppen av all vår, knoppar och vattendrag med solglitter.
För en månad sedan var vi här och fotade, men då kunde vi traska runt på is och hade längdskidlöpare i bakgrunden.

Sjöng för full hals i till den här låten, med Årsta i bakgrunden, upptäckte att jag inte var i närheten av lika trendig som alla löpare i tight elastan, körde i Bs prasselbrallor och stor luvtröja som var snudd på för varm i solen. Försökte kompensera upp allt svart med mina rosa Converse.
.
I eftermiddag bränner vi och Lilla B bortåt Mariefred, övernattning, födelsedagsfirande i B´s mammas stuga firas med grillpremiär!

Andra veckan i April

Kände mig urless på gymmet imorse, vaknade 7.30 och ändå tvärenvis med att få någon form av träning gjord idag, så hoppade i stellaMcCartney-joggisarna och sprang en halvtimme bort runt ishallen med morgonpasset P3 i öronen. Jag har kondition som en maskros ungefär, men känns nu väldigt skönt och behagligt med två koppar kaffe och nyduschad i morgonrock.
Har en del småfix att ta itu med, deklarera osv. nödvändiga ont innan jag bjuds på kvällsjobb idag.
.
Fick vackert främmande av min B igår och slog till på måndasmiddag med hemrullade köttbullar med  egen brunsås. Eftersom jag tydligen var för snål för att köpa ägg för 12kr på vägen hem försökte jag mig på vad som från början skulle varit kladdkaka men som tillslut visade sig bli  helt ok chokladmuffins, piffade extra med vanlijchokladsmörkräm ifall äggen skulle gjort dem mindre onyttiga.
.

Söndag och krokusar

Har använt den här  vackra söndagen till min vanliga helg-terapi, som alltid går av farten de helgen jag är hemma och utan planer. Skrubbat, dammat och torkat sen niosnåret imorse, innan jag fick fin-sällskap med promenad i solen av darling. Vi vågade knappt säga det någon av oss, med risk för att föra fram olycka (mer snö) så vi nöjde oss med att säga att "nu är nog våren iallafall nästan, nästan här". Inte nog med att videkissarna visade sig, knoppar och små små grönt börjar kunna anas bland träden. Och lila, vita och gula krokusar överallt!
Firade lite extra med att köpa outslagen påsklilja för en femma på Ica och sen laga matlådor för närmsta veckan.
.

Uppsalacalling

Jag har insett att jag inte mår lika bra utan mitt skrivande, hur osammanhängande och oväsentligt det än må vara, vi kör igen.

Mycket är sig likt, jag bor kvar i min trea på Ferlin. Jag är kvar på samma jobb, dock med en lite annorlunda titel/arbetsuppgifter/Projekt, som medför många nya utmaningar, min darling är fortfarande min bästa vän och bor fortfarande tvärsöver parkeringen, jag och mamma kör fortfarande våra tisdags-dejter framför desperata hemmafruarna och jag är fortfarande uppöveröronen i min B.

Snabbt sammanfattat. Hampus finns fortfarande med i kanterna, även om jag önskar vi tog oss tid att ses mer, min styvfar S lika bra som vanligt och mitt kök fortfarande rosa. Mycket är sig likt, det är egentligen bara planerna som är nya, för hur det här året slutar. Men de är såklart fortfarande lite hemligt, så det lämnar vi sålänge.

Ikväll kör vi game-night hemma hos mig, rödvin, "med andra ord" och vänner.


RSS 2.0