8 dagar till lata dagar

Semestern börjar springa på mig. Dagar där det mesta ska få plats och bli klart.
Går upp tidigt för att njuta av morgonkaffe med öppen balkongdörr och alla fåglar som bakgrundsmusik. 
Är kär i det här sommarvädret som kommit över oss, Midsommarafton blev perfekt, skratt, vänner, lekar och inte en droppe regn. Midsommarhelg avslutades i Stockholm och vi fick med oss vovve Bella att hundvakta från lördag till söndag. Vi skämde bort henne med hundben och långpromenader. Parkhäng i kvällsol söndag, och jag inledde måndagsmorgon med långpromenad runt Älvsjö och Enskede, till doften av tusen Jasminer och rosor i blom och bin susandes i sommargräs.
.
Svensk sommar kommer alltid att bubbla lite extra i hjärtat.

Midsommar, tjugoelva

Nyvaken, dricker kaffe och myser till filmmusik från Amelie de Montmartre. Påminelse att se den igen en regnig dag på semestern. Grabsen sover fortfarande, LillaB i min klädkammare, och B i min säng. Lyxigt att få vakna midsommarafton av hans pussar.
Förmiddagen går åt till att förbereda det sista på mina efterrätter: röra ihop rabarber/jordgubbs kompott, baka en kladdis och få till tunnbrödssnittar. Halv-tre tiden går cykel tåget mot kollan och vackra vänner.
.
Urval av förra årets midsommarbravader. Jag och B. Darling och Jag och obligatorisk säckhoppning och 5kamp.
.
.
Lyckligast i världen av er.

10dagar. 3månader. 5november.

Papper underskrivna. Överlämmning påbörjad. Och alla vet. Jag jobbar tio dagar (bara tio dagar!) till i Uppsala iår. Semesterveckor med min B och darling. Och sen väntar 3, ungefär hur spännande som helst, månader i Stockholm, med nya kollegor, nya arbetsuppgifter, ny produkt och fantastiskt mycket roligt att lära.
Och 5november, går mitt och Bs plan från Arlanda med en mellanlanding till Bangkok och 29dagar i Thailand. 35 dagar och en inbakad 15dagars trip längs hela Vietnamesiska kusten. 9 januari 2012 landar vi i Australien, Sydney.
Galet, vilket slut det här året får. Overkligt att avsluta 2011 med en Dröm. Sorgligt, att lämna fina kollegor och säljare så snart. Utmanande och grymt roligt med den möjlighet jag fått på Bonnier. Ledsamt att klara mig utan min vackra mamma, darling, S, mormor, mostermorbror ett år.
Kärlek att få dela en dröm med B.
.
Du & jag mot världen. Som vi säger.

Sommarvecka

Är inte så vansinnigt konsekvent med att få ned saker här, skärpning och övning! När vi reser ska jag rese-blogga, bätte update där alltså,så alla kommade minnen blir samlade.
.
Mycket spännande och nytt. Jag hoppas på att alla papper blir skrivna idag, så allt blir klart.
Vaknat och storstädat hela lägenheten midsommar-fin, så B och lillaB får sova över utan dammråttor när de kommer på torsdag.
Vi kör knytis till Midsommar, jag har tjingat efterrätter. Kokade chokladkola som står och stelnar i kylen och testbakade maränger igår. Ville få dom hårda utanpå och mjuka som marshmallows inuti. Den jag teståt igår höll måttet, kruxet var inte svårare än att ta ut dem efter 40min, inte 50min, och sen inte låta dem torka i ugn utan istället ovanpå spisen under natten. Packat ned i tupperware som ska in i kyl, så hoppas de håller sig krispiga-sega ett par dagar till.

Himmelsfärd och 6 Juni 2011

Njutit av en fantastisk ledig KristiFlygare och långhelg över nationaldan.
Flygardan hoppade jag och Mammis in i vår skjutsbil och tillbringade dagen ute i Vackerå tillsammans med en hel drös fina barndomsvänner, kubb, grillning och kvällssol. Stugan däute hyr mina barndomsvänner, tvillingarnas mamma, och de som hade dagis hemma hos mammis när jag var liten. Ha, finns tusen galna historier om oss tre virvelvindar som små.
Fredagskväll bjöds vi på middag och rosé på balkongen i Sumpan, av en vän, väldigt roligt återseende och fantastisk god mat. Långhelg i stockholm firade jag och B med glass och solning i sommargräs, engångs-grill hemmabankade hamburgare och Halloumi. Fina Hamp tittade tillochmed förbi och gjorde en blöt lördagsnatt inne på Medis. Söndagskväll ute hos B´s farbror och nationaldagen tog vi båt och ankrade vid ett par klippor och latade oss i solen med en bok. Nationaldagen har tidigare år varit premiär-dopps dan, inte iår, jag var den enda som inte hoppade i och funderar på om jag har blivit badkruka-big time eller helt enkel bara blivit tråkigare och bekvämare.
En fantastisk start på sommaren. Och på fredag inviger vi Åkanten!
Vackerå
Vackerå

RSS 2.0